En sevdiğim çorbalardan biridir mantar çorbası, hele dereotu ile servis ederseniz süper bir şey oluyor, deneyenlere afiyet olsun.
Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler;
-1/2 kg mantar (ben kestane mantarı kullandım, rengini biraz bozuyor ama siz bilirsiniz, kültür mantarı da kullanabilirsiniz)
-1 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmasın)
-2 yemek kaşığı tereyağ
-200 ml krema
-6 su bardağı su
-Tuz, karabiber
-Dereotu
Yapılışı;
-Mantarları doğrayalım
-Bir tencerede yağı eritelim, mantar ve ezilmiş sarımsağı ekleyelim
-4-5 dak soteledikten sonra unu ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım
-Sonra yavaş yavaş suyunu verelim bu arada kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki topak olmasın
-15 dak kadar kaynadıktan sonra (arada karıştırmayı unutmayın dibi tutmasın) kenara alıp 2-3 dak ilk sıcağının çıkmasını bekleyip kremasını ekleyelim ve tekrar ocağa alalım 2-3 dak kadar daha kaynatıp tuz ve karabiberini katalım ve altını kapatalım
-Kıvamı koyu olduysa sıcak su ekleyebilirsiniz
-Servis yaparken dereotu ile süsleyin, çok yakışıyor. Afiyetle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder