18 Mart 2015
Balkabaklı Brownie
Çikolata ve Balkabağının Süper Birleşimi,
Harika bir şey diyebilirim, yerken önce ağıza yoğun bir çikolata tadı geliyor devreye giren balkabağı püresi ile bu tat yumuşuyor ve süper bir şey oluyor, Ayy anlatamadım, yapın görün diyorum :))
Afiyetle
Yine Lokma Dergisinden
Balkabaklı Brownie
Malzemeler;
-125 gr küp doğranmış tereyağ
-240 gr bitter çikolata
-1 su bardağı şeker
-3 adet büyük yumurta
-2 yemek kaşığı kakao
-1/2 su bardağı un
-1 çimdik tuz
-2 su bardağı balkabağı püresi (Ben kabak tatlısından daha az şekerle pişirip rondodan geçirip derin dondurucuda hazır tutuyorum, lazım oldukça kullanıyorum)
-1/2 paket krema
Yapılışı;
-Çikolata ile tereyağı benmari usulü eritelim
-Kakao, un ve tuzu ayrı bir yerde eleyelim
-Şeker ile yumurtaları iyice 5 dak. kadar çırpalım
-İçine çikolatalı karışımı ekleyip karıştıralım
-Daha sonra unlu karışımı katıp karıştıralım
-Yağlı kağıt serili tepsiye dökelim
-Balkabağı püresi ile kremayı karıştıralım
-Browninin üzerine kaşık kaşık aralıklarla paylaştıralım ve çatalla şekillendirelim
-180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim
-Pişmediğini düşünmeyin, içi biraz ıslak kalacak
-İyice soğuyunca dilimleyip servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder