12 Haziran 2014

Bademli Un Helvası


Kandiliniz Mübarek Olsun,,,

Kandil helvasız olmaz, helvanın mis gibi kokusu eve yayılacak,  kavrulurken Allah kabul ederse dualar okunacak ve tabii ki bu helvadan dağıtılacak...

Nicelerine inşallah....



Bademli Un Helvası

Malzemeler;

-250 gr tereyağ
-2 su bardağı un
-1/2 bardak file badem
-2,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-1 pk. vanilya
-Tarçın veya hindistan cevizi

Yapılışı;

-Tereyağını eritip unu ekliyoruz, 2-3 dak. kavurduktan sonra bademleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
-Diğer tarafta süt, şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz
-Sütü ısıtmıyoruz
-Un iyice kavrulup sararmaya (ben 15-20 dak. kavuruyorum) başlayınca sütü ekliyoruz (sıçrıyor aman yanmayalım)
-Koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz, kıvam alınca altını kapatıyoruz
-2-3 dak. demlendikten sonra dondurma kaşığı ile şekillendirip tarçın veya h.cevizi ile süsleyip ılık servis ediyoruz.
-

1 yorum:

  1. En sevdiğim tatlılardan :)
    Takibe alacaktım ama gfc çalışmıyor canım.
    Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani