15 Ocak 2014

Vişneli Kıtır Kek



Vişneli Güzel Bir Kek,

Üstü kıtır, arası mayhoş, nemli ve alt kısmı yumuşacık kek, daha ne olsun, ben beğendim eminim siz de beğenirsiniz..

Vişneli Kek

Malzemeler;

Kıtır hamur için;
-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı şeker
-1 tutam tuz
-80 gr soğuk tereyağ
Kek için;
-500 gr vişne (benim yazdan dondurduğum vişnelerim vardı)( suyunu iyice süzdürdüm)
-1 su bardağı un
-120 gr tereyağ (yumuşak)
-1 su bardağı pudra şekeri
-3 yumurta
-1 pk. vanilya
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tutam tuz


Yapılışı;

-Kıtırı için küp doğranmış tereyağ(soğuk olmalı), tuz,şeker ve unu rondoya koyup yağlar ufalanıp una iyice bulanana, mercimek tanesi oluncaya kadar aralıklarla basıp parçalayalım, hamur bir araya gelip toparlanmayacak sanırım anlatabildim
-Daha sonra bir kaba koyup buzdolabına kaldıralım
-Kek için tereyağ ile p.şekerini mikserde iyice çırpalım (5 dakika  kadar)
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım
-Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuz karışımını ekleyelim
-Mikserin düşük hızıyla un iyice karışana kadar çırpalım
-Yağlı kağıt serili kalıba (benim kalıbım küçük kaldı, kekin daha ince olması gerekiyor) (23x23 kalıp uygun) kek hamurunu boşaltalım
-Üzerine iyice süzülmüş vişneleri yayalım
-En üste kıtır hamuru serpiştirelim ve öylece bırakalım, bastırmak yokk
-180 derecede ısınmış (fansız) fırında kıtır hamurlar pembeleşinceye kadar 45-50 dak. kadar pişirelim
-Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkaralım.

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.
    Elinize sağlık. Vişnem yok çilek ya da frambuazla olur mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk. ederim, frambuaz daha iyi olur bence, biraz daha mayhoş çünkü, sevgiler..

      Sil

Sinkonta