30 Aralık 2013
Beşamel Soslu Karnabahar
Karnabaharın En Güzel Hali,,,
Kısa ve öz, çok severizzzz...
Beşamel Soslu Karnabahar
Malzemeler;
-1 orta boy karnabahar
-300-350 gr kıyma
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yk. salça
-Tuz, karabiber, kimyon
-2 bardak süt
-1 yk. tepeleme un
-2 yk. tereyağ
-Muskat rende (olmasa da olur)
-1/2 bardak kaşar rende
Yapılışı;
-Karnabaharın çiçeklerini ayıralım
-Kaynayan tuzlu suya atıp biraz yumuşayana kadar haşlayalım, daha sonra bir süzgeçe alalım
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kavuralım
-Kıymayı ekleyelim ve kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım
-Daha sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım
-Karnabaharları borcama dizelim, üzerine kıymalı harcı yayalım
-Diğer tarafta un ile tereyağı kavuralım (aman yanmasın) sütü ekleyip hemen karıştıralım
-Topak olursa ben el blendırı ile karıştırıyorum, arzuya göre biraz muskat rendeleyelim
-Biraz da tuz ekleyip altını kapatalım
-En üste beşamel sosu gezdirip 190 derecede ısınmış fırında biraz pişirelim (15-20 dak. kadar)
-Fırından alıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına koyalım
-Üzeri biraz kızarınca fırından alalım
-Arzu ederseniz kat kat yerleştirmek yerine hepsini karıştırıp borcama yayabilirsiniz ve yine üzerine kaşar, hatta bu hali daha bile güzel oluyor diyebilirim, afiyetle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
İştah kabartıcı. Elinize sağlık.
YanıtlaSilKışın en sevilenlerden zaten ama bence karnıbaharın her hali güzel çok lezzetli görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, ben de her halini çok severim, sevgiler
Sil