12 Nisan 2013


Bu Akşamın Menüsünden,

Süper bir Özbek Pilavı ( Eşimin ellerine sağlık, ben çıraklık yaptım sadece) ve yanında içine yeşil ne bulduysam eklediğim uyduruk bir Barbunya Pilaki, uyduruk ama çok lezzetliydi inanın...



Özbek Pilavı

Malzemeler;

-2 bardak pirinç
-2 adet rendelenmiş havuç
-250 gr. kuşbaşı et (esası koyun eti ama ben yemediğim için dana kullandık)
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı yenibahar
-1 çay kaşığı karabiber
-Biraz kırmızı biber, tuz
-2-3 yk. zeytinyağ, 2 yk. tereyağ
-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

-Yağları tencereye koyup içine etleri atalım
-Et suyunu fazla salmadan biraz harlı ateşte renkleri dönene kadar çevirelim 
-Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip karıştıralım
-Baharatlarını katıp 2-3 dak. kadar orta ateşte çevirelim
-Üstüne  iyice süzülmüş pirinci yayalım
-Sıcak suyunu verip kısık ateşte 30-35 dak. kadar pişirelim
-Altını kapatıp dinlendirdikten sonra hırpalamadan karıştırıp servis yapalım.


Barbunya Pilaki

Malzemeler,

-1/2 kg barbunya (yazdan derin dondurucuya konulmuşlardan)
-1 baş soğan
-2 adet taze sarımsak
-2-3 adet sivri biber
-5-6 sap taze nane
-5-6 sap dereotu
-5-6 sap maydanoz
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-Karabiber, tuz, zeytinyağ, 1 adet kesme şeker

Yapılışı;

-Barbunyaları 10 dak. kadar haşlayıp süzelim
-Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri yağda 2-3 dak. çevirelim
-Salçasını ekleyelim karıştıralım
-Barbunyayı koyup 1-2 çevirelim
-Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ve ince doğranmış yeşilliklerini katıp karıştıralım
-Tuzunu, karabiberini ve şekeri ekleyip karıştıralım ve orta ateşte 10-15 dak. pişirelim
-Ilınınca servis edelim.

4 yorum:

Sinkonta