25 Aralık 2012

Karalahana Dolması

 Tencerenin Dibi Kalınca;

Resim kötü biliyorum ama tencerenin dibindekilerle ancak bu kadar oluyor, bunları da zor kurtardım ayrıca...
Ama lezzetini anlatamam süperlerdiii, tabii ki annemin ellerine sağlık yine, ben de yaparım da :))) vaktim yokkkk...

Karalahana Dolma

Malzemeler;

-2-3 bağ dolmalık lahana (ufak yapraklı olmalı)
İç Malzeme
-1/2 kg kıyma
-2 baş yemeklik doğranmış soğan
-1 ajda bardak pirinç
-2 diş doğranmış sarımsak
-1 yk. biber salça
-1 yk. domates salça
-2 yk. zeytinyağ
-1/2 demet kadar maydanoz
-Kimyon, yeni bahar, karabiber, tuz
-1/2 çay bardağı kadar su


Yapılışı;

-3-5 adet lahana yapraklarını  kaynayan suya atıp 5 er dak. kadar haşlayıp süzgeçe alalım
-Dolma içini hazırlayıp iyice yoğuralım (suyu iç katı olmasın hafif yumuşasın diye ekliyoruz)
-Sonracıma dolmaları sarıyoruzzz
-Tencerenin dibine biraz sıvı yağ ile 1 yk. kadar salça koyup 2-3 dak kadar  kavuruyoruz ve üzerine lahananın saplarından atıyoruz
-Dolmaları sapların üzerine diziyoruz
-Üzerine biraz daha yağ gezdirip (az tereyağ da koyabilirsiniz) 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz
-Dolmaların dağılmaması için üzerine tabak kapatıyoruz 
- 1 saat kadar orta ateşte pişiriyoruzzz

2 yorum:

Sinkonta