22 Mayıs 2012
Enginarlı Pilav
Resim felaket kötüydü oynaya oynaya anca bu kadar oldu, enginarlarım bu kadar kararmamıştı oysa...Bir daha akşam kötü bir ışıkta resim çekmemeliyim...
Enginarlı Pilav
Malzemeler;
-3 adet enginar
-1,5 su bardağı pirinç
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1/2 demet dereotu
-2,5-3 bardak kadar sıcak su (pirincine bağlı)
-Tuz, yağ
Yapılışı;
-Enginarları küp doğrayıp limonlu suda bekletelim
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp hafif kavuralım
-Pirinci ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Suyunu ve tuzunu ekleyelim
-En son enginarları ekleyip kısık ateşte iyice çekene kadar pişirelim
-Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu üzerine serpelim
-15-20 dak. demlendirelim, pirinçleri ezmeden karıştırıp servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder