17 Nisan 2012
İç Baklalı Enginar
Enginara Devam,,,
Her hafta pazar çıkışı enginarımızı alıp doğru eve, süper bir şey yahuu bu enginar, bu sefer de iç bakla ile pişirdim, güzel olmuştu.
Malzemeler;
-5-6 adet enginar
-1/2 kg iç bakla
-1 baş soğan
-1 adet taze sarımsak
-1/2 demet dereotu
-1,5 adet limon
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ
Yapılışı;
-Enginarları 1/2 limonla iyice ovup bir kenara koyalım
-Bir baş soğanı biraz irice doğrayalım
-Soğan ve sarımsağı 1-2 dakika zeytinyağla kavuralım
-Soğanların üzerine enginarları kapatalım, 1 çay bardağı su, şeker, tuz ekleyelim ve 1 limonu sıkıp pişirelim
-Enginar pişerken iç baklaların üzerindeki kabukları soyalım (biraz uğraştırıyor)
-Pişen enginarların üzerine yıkadığımız baklaları serpiştirelim
-5 dak daha pişirip altını kapatalım, üzerlerine iri doğranmış dereotlarını serpelim, biraz daha zeytinyağ gezdirip iyice soğuyana kadar tencerede tutalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
eline sağlık güzel olmuş eminim lezzeti de öyledir. ben hiç denemedim iç baklalı ama mevsimiyken denemeli sevgiler canım
YanıtlaSil