17 Nisan 2012

İç Baklalı Enginar


Enginara Devam,,,

Her hafta pazar çıkışı enginarımızı alıp doğru eve, süper bir şey yahuu bu enginar, bu sefer de iç bakla ile pişirdim, güzel olmuştu.

Malzemeler;

-5-6 adet enginar
-1/2 kg iç bakla
-1 baş soğan
-1 adet taze sarımsak
-1/2 demet dereotu
-1,5 adet limon
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ



Yapılışı;

-Enginarları 1/2 limonla iyice ovup bir kenara koyalım
-Bir baş soğanı biraz irice doğrayalım
-Soğan ve sarımsağı 1-2 dakika zeytinyağla kavuralım
-Soğanların üzerine enginarları kapatalım, 1 çay bardağı su, şeker, tuz ekleyelim ve 1 limonu sıkıp pişirelim
-Enginar pişerken iç baklaların üzerindeki kabukları soyalım (biraz uğraştırıyor)
-Pişen enginarların üzerine yıkadığımız baklaları serpiştirelim
-5 dak daha pişirip altını kapatalım, üzerlerine iri doğranmış dereotlarını serpelim, biraz daha zeytinyağ gezdirip  iyice soğuyana kadar tencerede tutalım.

1 yorum:

  1. eline sağlık güzel olmuş eminim lezzeti de öyledir. ben hiç denemedim iç baklalı ama mevsimiyken denemeli sevgiler canım

    YanıtlaSil

Sinkonta