Cheesecake,, Yemeden Duramıyorum...
Bu sefer fındık ve limon bir arada harikaydı, tadan çok oldu, iyi ki oldu yoksa biz Deniz'le oturup rahat yerdik tamamını.... Tek sorun üzeri biraz çatladı,, aman kimin umurunda :)
Bu dilimi zor fotoğrafladım, yoksa geriye resimsiz tarif kalacaktı...
Fındık-Limon ve Cheesecake
Malzemeler;
-2 pk. eti burçak
-150 gr. tereyağ
-1/2 su bardağı fındık
Kreması;
-600 gr labne peynir
-1 pk. krema (200ml)
-1 su bardağı şeker
-1 limon suyu ve kabuğu
-1 pk. vanilya
-3 y.k. mısır nişastası
-4 yumurta
Üzerine;
- 1/2 bardak fındık tozu
Yapılışı;
-Burçak ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim
-Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştıralım
-Kelepçeli kalıbın dibine yapışmaz kağıt serelim ve karışımı bastırarak kalıba iyice yayalım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Diğer tarafta Labne, krema, limon suyu ve kabuğu,vanilya ve şekeri mikserle çırpalım
-Nişastayı ekleyelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım
-Karışımı kalıba boşaltalım
-170 dereceli fırında 50 dak. kadar pişirelim
-Fırında kapatıp ılınana kadar içinde bekletelim
-Dışarıya alalım iyice soğuyunca buzdolabında bekletelim
-Bir gece beklerse iyi olur, kalıptan çıkarıp üzerine fındık tozu serpip servis yapalım.
Kübra abla, ellerine sağlık, ama benim çok canım çekti yaa:)
YanıtlaSilfındıklısı aklımı aldı deneyeceğim inşeAllah.
Hayırlı ve huzurlu bir haftan olması duâsıyla..
Selametle,
oburumben/ Elif
İnşallah Fuat Bey, tşk.
YanıtlaSilElifciğim inan harika olmuştu, denemeni isterim. Sevgiler