15 Aralık 2009





















Fırında Kabak Tatlısı,

Biz kabak tatlısını ilk seferinde kuzinede odun ateşinde fırınlamıştık, çok güzel olmuştu. Bu sefer evdeki fırında denedim pek beklediğim gibi olmadı, güzel oldu da odun ateşi başka....

Fırınlanmış Kabak Tatlısı

Malzemeler;

-2 kg. kabak
-2-2,5 bardak şeker
-1 pk. Dr.oetger kaymak tadında krem şanti
-Ceviz

Yapılışı;

-Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra tencereye alalım
-Üzerine şekeri döküp yumuşayana kadar ocakta pişirelim
-Suyunu tam çekmesin, kabakları borcama alıp kalan şerbetini üzerine dökelim
-190 derecede suyunu çekip hafif kabuklandıktan sonra fırından alalım
-Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım
-Ilınan kabakları ceviz ve krem şanti ile servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pazı Çorbası