14 Kasım 2009

Elmalı Pay





















Küçük Cadım Hasta,,

Dün sadece öksürük ve hafif ateş derken, bugün ateş oldukça yükseldi ve vücut ağrıları, öksürük şiddetlendi. İnşallah ilaçlar iyi gelir de en kısa zamanda kuzum ayağa kalkar, insan aklına kötüsünü getirmemeye çalışıyor, ama olmuyor....
O uyurken tarifi eklemek istedim, kafam dağılsın derken yine olmadı...





















Elmalı Pay

Malzemeler:
Hamuru için,
-250 gr margarin
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-Un
Harcı için,
-4-5 adet elma
-1/2 bardak iri çekilmiş ceviz
-1/2 bardak toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, yumurta, p.şekeri, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştıralım
-Aldığı kadar unu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edelim
-Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyelim ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Hamuru iki parçaya ayıralım ve merdane ile kalıp ölçüsünde açalım
-İlk parçayı yağlanmış kalıba yayalım, araya harçı boca edip yayalım
-Üzerine diğer parçayı koyalım
-170 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Ilınınca pudra şekeri serpelim. (Ilıkken yemeniz özellikle tavsiye olunur)

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel ve leziz görünüyor.
    Kızınızada çok geçmiş olsun.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Umarım en kısa zaman da iyileşir kızınız.
    Annesi bu harika yemeklerden yedirince iyileşir ondan eminim ama:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler sevgili Devince,, inşallahh..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    ilk kez yorum yaziyorum, ama hep gidip gelmisligim vardir:)) Cocuklar icin cok gecmis olsun, bizlerde daha yeni cok atesli ve zorlu bir dönemi atlattik. Elmali pay gercekten cok nefis görünüyor, ellerine saglik diyorum.

    Bana da beklerim!

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Tşk. sevgili kevser, her zaman beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Pazı Çorbası