29 Kasım 2009





















İyi Bayramlar,

Nice Bayramlara tüm sevdiklerimizle sağlık ve afiyetle...

Cevizli Kadayıf Tatlısı
Malzemeler;

-500 gr kadayıf
-2 su bardağı ceviz içi
-1 pk. margarin
-2-3 yk. tereyağ
Şerbet;
-5,5 bardak şeker
-5 bardak su
-1/2 limon
-1 pk. vanilya

Yapılışı;

-Önce Şerbeti hazırlayıp kaynatalım (kaynamaya başladıktan 15 dak. sonra altını kapatabiliriz), vanilya ve limonu indirmeden 1-2 dak. önce ekleyelim.
-Yağları eritelim, didiklediğimiz kadayıf ile iyice karıştıralım
-Yağ ve kadayıf karıştıktan sonra yarısını tepsiye yayalım
-Araya ceviz içinin 4/3'ünü serpelim
-Kalan kadayıfı üzerine yayıp elimizle iyice kadayıfların üzerine bastıralım
-180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 10 dak. sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim
-Kalan cevizi de serpip soğuyunca servis yapalım.

2 yorum:

  1. Kubra'cim, bayramin kutlu olsun. Daha nice guzel bayramlara, saglik, sevgi ve dotluk icinde insallah...Coook sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekürler Tubacım, nicelerine inşallah, sevgiler

    YanıtlaSil

Kavrulmuş Soğanlı Humus