29 Kasım 2009
İyi Bayramlar,
Nice Bayramlara tüm sevdiklerimizle sağlık ve afiyetle...
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Malzemeler;
-500 gr kadayıf
-2 su bardağı ceviz içi
-1 pk. margarin
-2-3 yk. tereyağ
Şerbet;
-5,5 bardak şeker
-5 bardak su
-1/2 limon
-1 pk. vanilya
Yapılışı;
-Önce Şerbeti hazırlayıp kaynatalım (kaynamaya başladıktan 15 dak. sonra altını kapatabiliriz), vanilya ve limonu indirmeden 1-2 dak. önce ekleyelim.
-Yağları eritelim, didiklediğimiz kadayıf ile iyice karıştıralım
-Yağ ve kadayıf karıştıktan sonra yarısını tepsiye yayalım
-Araya ceviz içinin 4/3'ünü serpelim
-Kalan kadayıfı üzerine yayıp elimizle iyice kadayıfların üzerine bastıralım
-180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 10 dak. sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim
-Kalan cevizi de serpip soğuyunca servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Kubra'cim, bayramin kutlu olsun. Daha nice guzel bayramlara, saglik, sevgi ve dotluk icinde insallah...Coook sevgiler.
YanıtlaSilTeşekürler Tubacım, nicelerine inşallah, sevgiler
YanıtlaSil