24 Eylül 2009















Zorunlu Araya Son,,

Uzun zamandır bloğumu güncelleyemedim, bırakın güncellemeyi ramazanda yaptığım birçok şeyin resmini bile çekemedim, sebep mi? Bilmem, biraz boş vermek, biraz tembellik, biraz can sıkıntısı, her neyse ne.. Şimdi yeni birşeyler yapıp ekleme zamanı, inşallah devamı gelir.

Bu arada okullar açıldı, telaşlar başladı, bütün öğrenci ve ailelerine başarı ve kolaylıklar diliyorum.


Semizotlu Bulgur Pilavı

Malzemeler:

-1/2 demet semizotu ( imkanınız varsa doğal semizotu)
-1 adet soğan
-1 su bardağı iri bulgur
-2 adet domates
-1 bardak su
-2 yk. tereyağ
-Tuz, biraz sıvıyağ, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:

-Semizotunu temizleyip 2 cm kadar doğrayın
-Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavuralım
-Domatesleri soyup minik doğrayalım ve soğanlara ekleyelim
-Harlı ateşte ikisini çevirip suyu ekleyelim
-Su kaynayınca semizotlarını ekleyelim
-Su tekrar kaynamaya başlayınca bulguru ve baharatları ekleyelim
-Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pazı Çorbası