8 Temmuz 2009
Offf Çok Sıcakkk,
Yaz kendini tam olarak hissettiriyor, sıcaklar bastırdı. Güneşte fazla dolaşmamak lazım, aman dikkat...
Giresun-Ordu ve Fasulye Diblesi, herkesin bir yapış tarzı var, aslı domates konmadan yapılır, ama bizde renksiz yemek pek sevilmadiği için ben domates ekliyorum. Çayın yanında ikram edebilirsiniz, zeytinyağ (genelde tereyağ kızdırılır) ile yaparsanız soğuk da yiyebilirsiniz.
Sadece doğraması vakit alıyor...
Fasulye Dible
Malzemeler:
-1 kg taze fasulye
-1,5 çay bardağı pirinç
-2 baş soğan
-3-4 adet domates
-Sıvıyağ, tuz, arzuya göre 1 kesme şeker..
Yapılışı:
-Fasulyeleri küçük doğrayıp yıkayalım ve tencereye alalım
-Üzerine soğanları yemeklik doğrayalım
-Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri doğrayalım
-Yıkanmış pirinçleri ekleyip, tuz ve şekeri koyalım
-Kısık ateşte kendi buharıyla pişirelim
-Üzerine yağ kızdırıp boca edelim ve iyice karıştıralım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Kübracım merhaba.SBS sonuçları açıklandı.Kızımızın durumu nasıl.İstediği bir yer tutuyor mu?Sen de yoksun 10 gündür.Haberde alamadık.Bir problem yok değil mi canım.Öpüyorum seni.İnşallah kızımızın istediği bir okul olur.
YanıtlaSil