21 Ocak 2009


Kestaneli Pilav,

Kestanelerin yarısı fırınlanmayı bekleyip dururken kendilerini pirincin içinde buluverdiler. Ben kestaneli pilavı severim, belki tatlı ile tuzluyu aynı anda yemekten hoşlandığım içindir, örneğin kek ile peynire bayılırım, krem peynirin üzerine nutella sürerim, baklavanın üzerine yoğurt dökerim....vs.. Kızlar pek beğenmedi, herneyse ben tarifi vereyim denemek size kalmış.

Kestaneli Pilav

Malzemeler:

-1 su bardağı pirinç
-1 kase haşlanmış ve ayıklanmış kestane
-1 adet küçük havuç
-1,5 bardak sıcak su
-2 yk tereyağ
-2 yk zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Pirinçleri sıcak tuzlu suda 15 dak. bekletip iyice yıkayalım ve süzgeçe alalım
-Havuçu temizleyip küp doğrayalım
-Tencereye yağları koyup kızdıralım, içine havuçları ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Pirinçleri ve tuzu da ekleyip 3-4 dak. daha kavuralım
-Sıcak suyu koyalım ve karıştıralım
-Üzerine kestaneleri koyup kısık ateşte pişirelim
-Piştikten sonra 10-15 dak. demlenmesi için bekletelim
-Pilavı ezmeden karıştırıp servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta