21 Ocak 2009
Kestaneli Pilav,
Kestanelerin yarısı fırınlanmayı bekleyip dururken kendilerini pirincin içinde buluverdiler. Ben kestaneli pilavı severim, belki tatlı ile tuzluyu aynı anda yemekten hoşlandığım içindir, örneğin kek ile peynire bayılırım, krem peynirin üzerine nutella sürerim, baklavanın üzerine yoğurt dökerim....vs.. Kızlar pek beğenmedi, herneyse ben tarifi vereyim denemek size kalmış.
Kestaneli Pilav
Malzemeler:
-1 su bardağı pirinç
-1 kase haşlanmış ve ayıklanmış kestane
-1 adet küçük havuç
-1,5 bardak sıcak su
-2 yk tereyağ
-2 yk zeytinyağ
-Tuz
Yapılışı:
-Pirinçleri sıcak tuzlu suda 15 dak. bekletip iyice yıkayalım ve süzgeçe alalım
-Havuçu temizleyip küp doğrayalım
-Tencereye yağları koyup kızdıralım, içine havuçları ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Pirinçleri ve tuzu da ekleyip 3-4 dak. daha kavuralım
-Sıcak suyu koyalım ve karıştıralım
-Üzerine kestaneleri koyup kısık ateşte pişirelim
-Piştikten sonra 10-15 dak. demlenmesi için bekletelim
-Pilavı ezmeden karıştırıp servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder