24 Ocak 2008



Annemin Aşuresi,

Yaşasın Muharrem ayı geldi, aşure zamanı.. Kızı olan her anne evinde aşure pişirmeliymiş, ben henüz denemedim, inşallah annemden bu işin sırlarını öğrenip, aşure pişireceğim. Henüz tatmadım ama eminim her zaman olduğu gibi harika olmuştur.. Annem eline sağlık,

Aşure

Malzemeler:


-1/2 kg aşurelk buğday
-1 bardak haşlanmış fasulye
-1 bardak haşlanmış nohut
-1 bardak kuru üzüm
-1 bardak doğranmış kayısı
-1 çay bardağı pirinç
-1-1,5 kg şeker
-1 bardak süt
-1 rendelenmiş portakal kabuğu
-1 rendelenmiş elma
-Göz kararı su
-Süslemek için;nar, ceviz, fındık, kuş üzümü ....

Yapılışı:


-Buğdayı yıkayıp 1 gün önceden ıslatalım ve bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletelim
-Buğdayın üzerine sütü, fasulyeyi, nohutu, pirinci ekleyip kaynatmaya başlayalım
-Suyunu çektikçe sıcak su ilave edelim
-Yarım saat sonra kayısı, üzüm, portakal kabuğu ve elma rendesini ekleyip kaynatmaya devam edelim
-Şekerini koyup yarım saat sonra altını kapatalım
-Pişme süresi yaklaşık 2 saat
-Kaselere boşaltalım, ılınınca üzerini süsleyelim

Umarım atladığım birşey yoktur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani