21 Eylül 2007


Ekrandan Sofraya,

Yemek programında yaptılar bu yemeği, oruçlu iken çok cezbetti, hemen malzemeler temin edildi ve mutfağa girildi. Görüntüsü yanıltmasın sakın, çok lezzetli oldu. Fazla kalamıyorum, daha sofra hazırlanacak ....
Bu arada yemeği eşim hazırladı, mutfakta neredeyse yemek konusunda yarışacağız.

Patlıcanlı Tavuk

Malzemeler:

-1/2 kg tavuk gögüs (şerit doğranmış)
-3 patlıcan
-3 domates
-5 diş sarımsak
-2 sivri biber
-2 yk un
-2 bardak soğuk süt
-3 yk margarin( ben tereyağ-sıvıyağ karışımı koydum)
-Kekik, K.biber, Tuz
-3 yk sirke

Yapılışı:

-Önce küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları kızartıp bir kenara alalım
-Yağı kızdırıp tavukları içine atalım, suyunu çekene kadar harlı ateşte tutalım
-Küp doğranmış biber, domates, sarımsak ve sirkeyi koyalım
-Sirkenin kokusu gidip, domatesler suyunu çekince baharatları ekleyelim
-Unu koyup, kokusu gidene kadar kavuralım, daha sonra sütü ekleyip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte çevirelim
-Patlıcanlarıda koyup 1-2 çevirip altını kapatalım
Beşamel sosu ayrı pişirmekten çok daha basit....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani