Nihayet 3. tarif
Sayın Emine Beder'in yakın takipçisiyim, verdiği bütün tariflerde tam sonuç alıyorum. Bu kekde onun tarifi, tarifi tam uyduladım ve pastanelerde satılan kekler gibi oldu, tavsiye olunur.
Üzümlü-Limonlu Kek
Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı limonlu su (1/2 limon+su)
-3 su bardağı un
-2 su bardağı şeker (ben 1,5 koydum)
-1 pk. kabartma tozu
-1 limon kabuğu rendesi
-1 su bardağı kuru üzüm
Yapışı:
-Yumurtaları şeker ile köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım
-Limonlu suyu, yağı ekleyip çırpalım
-Elenmiş unu, kabartma tozunu, limon kabuğunu ekleyip düşük ayarda karıştıralım
-Hamurun 2/3'sini yağlanmış kalıba boşaltalım
-Kalan hamura üzümleri ekleyip karıştıralım ve kalıba onuda boşaltalım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Bende Emine Bederin tariflerini çok yapıyorum, bende kekler pastalar kitabı var. Bende güzel sonuçlar alıyorum. Kek çok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSil