18 Aralık 2016

Peynirli Lazanya


Börek desem değil, makarna desem o da değil ama çok lezzetli, çok fotojenik, albenisi bol, gösterişli, kısacası denemek lazım, sevgiyle kalın :))

Peynirli Lazanya

Malzemeler;

-10-12 adet  lazanya (ben arbella kullandım)
-1 bağ pazı
- 250-300 gr beyaz peynir ( ben biraz da lor ekledim)
-1 su bardağı rende kaşar peyniri
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ 
-3 adet rendelenmiş domates (ben yazdan hazırladığım sosları kullandım)
-1 diş sarımsak
-Tuz, karabiber

Yapılışı;

-Lazanyaları paketteki tarife göre haşlayın
-Pazıları temizleyip doğradıktan sonra biraz sıvı yağda çevirin, ateş biraz harlı olursa fazla su salmadan hafif öldürürsünüz
-Pazı ılındımı peynir ve biraz tuz ekleyin, iyice karıştırın
-Haşlanmış lazanyaları bir tepsiye dizin, peynirli karışımdan dar kenarına koyarak rulo sarın ve bir tepsiye dizin
-Domatesleri biraz yağda çevirin, içine dövülmüş sarımsağı ekleyin
-Biraz pişirip tuz ve karabiberini koyup altını kapatın
-Lazanyaların üzerine bu sostan gezdirin
-Önceden ısınmış 200 derece fırında 15-20 dak. pişirin, daha sonra kaşar rendesini üzerlerine serpip 5-10 dak. sonra fırından alın.
-Çok sıcağı gidince servis edin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta