7 Mayıs 2014
Kıymalı Lazanya
Denizciğimin Özel İsteği İle,,,
Kuzum istemiş ben yapmaz mıyım, sonra da gelsin kilolar gelsin kilolarrr :(
Kıymalı Lazanya
Malzemeler;
-10 yaprak Barilla lazanya (kabınıza göre değişebilir)
-400 gr kadar kıyma
-2 baş soğan
-3-4 diş sarımsak
-3-4 domates veya domates sos
-2 yemek kaşığı salça
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-Biraz karabiber, tuz ve arzuya göre muskat
Beşamel Sos
-2-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı tereyağ
-3 yemek kaşığı un
Üzerine 1 su bardağı taze kaşar rendesi
Yapılışı;
-Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım
-Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvıyağda biraz soteleyip kıymayı ekleyelim
-Kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım
-Domates, salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım
-Üzerine yarım bardak su koyup 4-5 dakika çevirip altını kapatalım
-Un ile tereyağını un kokusu gidene kadar biraz kavuralım
-Üzerine sütü yavaşca ekleyip topaklanmamasına dikkat ederek kıvam alana kadar pişirelim (maalesef bazen blendıra ihtiyaç oluyor)
-Isıya dayanıklı fırın kabını (kare borcam olabilir) yağlayıp bir sıra lazanya dizelim
-Üzerine beşamel sosdan sürelim ve kıymalı harçtan dökerek yayalım
-Sos ve lazanya bitene kadar sırayla bu işlemi tekrarlayalım
-En üstte lazanya ve beşamel sos olacak
-Kaşar rendesini serpelim ve 15 dak. bekletelim ki lazanyalar yumuşasın, lazanyanın sert kalmaması için harç ve sosun her tarafa iyice yayılması gerekiyor
-180 derecede ısınmış fırında 15-20 dak. kadar pişirelim
-Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
Barilla makarnaları en güzeli hele orijinalleri. Lazenya gerçekten müthiş bir lezzet. Biraz zahmetli ama sonunda kesinlikle değiyor. Siz de çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,
SilTeşekkürler..
YanıtlaSil