7 Mayıs 2014
Kıymalı Lazanya
Denizciğimin Özel İsteği İle,,,
Kuzum istemiş ben yapmaz mıyım, sonra da gelsin kilolar gelsin kilolarrr :(
Kıymalı Lazanya
Malzemeler;
-10 yaprak Barilla lazanya (kabınıza göre değişebilir)
-400 gr kadar kıyma
-2 baş soğan
-3-4 diş sarımsak
-3-4 domates veya domates sos
-2 yemek kaşığı salça
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-Biraz karabiber, tuz ve arzuya göre muskat
Beşamel Sos
-2-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı tereyağ
-3 yemek kaşığı un
Üzerine 1 su bardağı taze kaşar rendesi
Yapılışı;
-Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım
-Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvıyağda biraz soteleyip kıymayı ekleyelim
-Kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım
-Domates, salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım
-Üzerine yarım bardak su koyup 4-5 dakika çevirip altını kapatalım
-Un ile tereyağını un kokusu gidene kadar biraz kavuralım
-Üzerine sütü yavaşca ekleyip topaklanmamasına dikkat ederek kıvam alana kadar pişirelim (maalesef bazen blendıra ihtiyaç oluyor)
-Isıya dayanıklı fırın kabını (kare borcam olabilir) yağlayıp bir sıra lazanya dizelim
-Üzerine beşamel sosdan sürelim ve kıymalı harçtan dökerek yayalım
-Sos ve lazanya bitene kadar sırayla bu işlemi tekrarlayalım
-En üstte lazanya ve beşamel sos olacak
-Kaşar rendesini serpelim ve 15 dak. bekletelim ki lazanyalar yumuşasın, lazanyanın sert kalmaması için harç ve sosun her tarafa iyice yayılması gerekiyor
-180 derecede ısınmış fırında 15-20 dak. kadar pişirelim
-Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Barilla makarnaları en güzeli hele orijinalleri. Lazenya gerçekten müthiş bir lezzet. Biraz zahmetli ama sonunda kesinlikle değiyor. Siz de çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,
SilTeşekkürler..
YanıtlaSil