Çocukluğumuzun Çorbası,
Rahmetli babaannemin kulak çorbası, ismini öyle takmıştı, çok severdik, nurlar içinde yatsın canım babaannem...
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Malzemeler;
-400 gr minik hazır mantı (açmaya hiççç vaktim yok valla)
-1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı nişasta veya un
-2 lt. su
-Tereyağ, nane, kırmızı pul biber, tuz
Yapılışı;
-Kaynayan suya mantıları atalım, piştikten sonra nohutları ekleyelim
-Diğer tarafta yoğurt, yumurta, nişasta ve tuzu iyice çırpalım
-Mantının suyundan ekleyerek yoğurtlu karışımı ılınana kadar karıştıralım
-Daha sonra mantılara ekleyelim ve kısık ataşte kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim (koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)
-Altını kapatalım
-Tereyağı eritip nane ve pul biberi ekleyelim
-Servis sırasında çorbanının üzerine yağlı karışımı gezdirip öyle servis yapalım. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder