26 Ekim 2013

Dereotlu Ciğer


Yumuşacık ve Lezzetli,,,

Bu tarif  Bengiciğimin , bu tarifi alalı çokkk uzun zaman oldu ve daha yeni denendi, keşke çok önce deneseymişim pişmanım desem...

Bengi ve Arda' ya selam olsun , tarif için tşk.


Dereotlu Ciğer

Malzemeler;

- 1/2 kg ciğer
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- Zeytinyağ, tereyağ
- Kimyon, pul biber, tuz





Yapılışı;

- Taze soğan ve dereotunu temizleyip doğrayalım
- 1 yk. tereyağını ekleyip tavada yeşillikleri öldürmeden çevirelim
- Ciğerleri kızgın yağda 2-3 dak. , fritözde 1 dak.  kızartıp kevgirle yeşilliklerin olduğu tavaya alalım
- Baharatlarını ve tuzunu ekleyip 1-2 dak. çevirelim
- İstediğiniz garnitürle beraber sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani