30 Mayıs 2013

Krem Karamel



Krem Karamel Denemesi,

Krem karamel hep yapmak isteyipte bir türlü yapamadığım bir tatlı, çok şükür sonunda fırsat bulup yapabildim. Tarifi yazıp kaçıyorum...

Krem Karamel

Malzemeler;

-1 kg. süt
-8 adet yumurta
-2 su bardağı şeker
-2 pk. vanilya


Yapılışı;

-Önce derin bir fırın tepsisine küçük kaseleri yerleştirelim
-Bir bardak şekeri çelik bir sahanda karıştırarak eritelim ve karamelize olunca çabuk bir şekilde kaplara paylaştıralım
-10-11 kase oluyor
-Kalan şeker, süt ve vanilyayı iyice karıştıralım
-Karışımı kaplara paylaştıralım
-Fırını 175 derecede ısıtalım
-Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurup fırına verelim
-Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim
-Fırından çıkarıp soğutalım
-Dolapta 1 gece bekletelim
-Servis yaparken kaseleri alttan ateşe tutup kenarlarını da kaselerden bir bıçak yardımıyla ayırıp ters çevirelim
-Şayet çıkmazsa kase ters çevrili iken kenarından bir bıçak sokup çıkarabiliriz, bıçağı sokunca hemen düşüyor dikkat:)

8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlayınSil
  2. yumurtadan hep korkuyorum ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Bende o yapamayanlardanim :( emeklerine saglik....

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sırası gelince yapılıyor, ben de çok istedim sonunda işlem tamam, sevgiler

      Sil
  4. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlayınSil

Çullama Köfte