Bir Çay Masası Daha,,,
Eşimin kuzenleri ile güzel bir pazar geçirdik, ogün için hazırladıklarımdan 3 tarifi ekliyorum bloguma, soğanlı tartı denemenizi isterim, ben ve minik Zeynep çok sevdikk...
Soğanlı Tart
Malzemeler;
-200 gr un (2 bardak kadar kullandım)
-40 gr yumuşamış tereyağ (ben 3 yk. kullandım)
-1 çay bardağı yoğurt
-Tuz
İçi;
-1/2 kg. kırmızı soğan (yarım ay doğranmış)
-2-3 yk. zeytinyağ
-2 yumurta
-200 ml. krema
-5-6 dal maydanoz
-1 çay kaşığı kekik
-1 bardak rende kaşar
Yapılışı;
-Hamur malzemelerini iyice yoğurup kulak memesi bir hamur yapalım
-Hamuru streçle kaplayıp dolapta yarım saat bekletelim
-Soğanları yumuşayıncaya kadar yağda çevirelim
-Kalan malzemeleri iyice karıştıralım
-Hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba yayalım
-Üzerine soğanları ve en üste sosunu dökelim
-180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim
-Sıcak servis yapalım
Vişneli Kek
Malzemeler;
-1 bardak dondurulmuş vişne (bizim ağacın vişnelerini yazdan dondurucuya atmıştım ben,süperlerdi)
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak şeker
-4 yumurta
-2 yk kakao
-1 pk vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk (80gr) bitter çikolata
-1 bardak süt
-1,5 bardak un
Yapılışı;
-Yağ ile şekeri iyice çırpalım
-Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim
-Çikolatayı benmari eritelim
-Karışıma un, kakao, k.tozu, vanilya ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştıralım
-En son sütü koyup tüm malzemeyi tekrar karıştıralım
-Yağlanıp unlanmış kalıba hamıru boşaltalım
-Üzerine vişneleri serpiştirelim
-160 derecede ısıtılmış fırında 45 dak pişirelim
Kabak Salata
Malzemeler;
-1 kg kabak
-1 bardak dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-1 bardak süzme yoğurt
-1/2 demet dereotu
-Sıvıyağ, tuz
Yapılışı;
-Kabakları soyup rendeleyelim
-Suyunu sıkarak tencereye koyalım, sıvıyağda sularını çekene kadar kavuralım
-Soğuyunca dövülmüş sarımsak, ceviz, yoğurt, tuz ve dereotunu koyup iyice karıştıralım
-1-2 saat bekletip servis yapalım
Diğerleri...
*Portakallı Yalancı Tavuk Göğsü
*Peynirli Börek
*Nevrişimin Z. Dolmaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder