18 Ekim 2011





























Yemek Yapmayı Özlemişim,
20 gün yatınca televizyon kolik oldum sanırım, Oktay Usta, Gülben,Altın Günü, Soframız vs. ne kadar yemek programı ve sabah programlarının özellilke yemek bölümlerini seyrede seyrede engin bilgilere sahibim artık :)) Şaka bir yana kalkar kalkmaz hemen mutfağa, Oktay Usta'dan tarif denedim, daha çookk deneyeceklerim var..

Tavuklu Patlıcan

Malzemeler;
-4-5 adet patlıcan
-1/2 kg. kuşbaşı tavuk but
-2 domates
-3-4 yeşil biber
-3 diş sarmısak
-2 baş soğan
-Fesleğen, tuz, karabiber, zeytinyağ

Yapılışı;
-Patlıcanları soymadan halka doğrayalım ve tuzlu suda biraz bekletiyoruz

-Patlıcanları kurulayıp taze veya kuru fesleğen, tuz ve biraz yağ ile harmanlıyoruz
-Patlıcanları borcama koyup 200 dereceli fırında 10-15 dak. pişiriyoruz
-Diğer tarafta soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda çeviriyoruz içine tavukları ekliyor ve az suyu kalana kadar soteliyoruz
-Karabiber ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz
-Patlıcanların yarısını borcama dizip tavukları üzerine boşaltıp yayıyoruz
-Kalan patlıcanları tavukların üzerine diziyoruz
-Enüste doğranmış domates ve biberleri döşeyip üzerini yağlı kağıt ve folyo ile kapatıyoruz

-200 dereceli fırında pişir,yoruz, fırından almadan önce folyoyu açıp üzerini hafif kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani