20 Şubat 2011






















Enginar Zamanı,,,
Enginar...tek cümle ile şifa deposu harika bir lezzet...Aşağıdaki tarif kardeşimden, ben genelde zeytinyağlı yapardım, bu sefer sıcak sıcak mis gibi....

Tavuklu Enginar

Malzemeler:
-Kişi sayısına göre enginar
-1/2 kg kuşbaşı tavuk kalça
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 y.k. salça (ben biber salçası kullandım, rengi fazla kırmızı oldu..)
-1 çay bardağı bezelye

-Tuz, zeytinyağ, karabiber, taze kişniş
-1 limon

Yapılışı:

-Soğan, sarımsak ve biberleri yemeklik doğrayıp yağda çevirelim
-Tavukları ekleyelim ve harlı ateşte çok suyunu salmadan karıştıralım
-Tavukların rengi dönünce salçayı ekleyelim
-En son bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip 4-5 dak. çevirelim
-Enginarları iyice limonlayıp tencereye dizelim
-Üzerlerine tavuklu içi paylaştıralım, kalan içi tencerenin kenarlarına koyabilirsiniz
-Tavuk tenceresinde kalan suyuda tencereye ekleyelim, üzerine taze kişniş doğrayıp enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani