20 Şubat 2011
Enginar Zamanı,,,
Enginar...tek cümle ile şifa deposu harika bir lezzet...Aşağıdaki tarif kardeşimden, ben genelde zeytinyağlı yapardım, bu sefer sıcak sıcak mis gibi....
Tavuklu Enginar
Malzemeler:
-Kişi sayısına göre enginar
-1/2 kg kuşbaşı tavuk kalça
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 y.k. salça (ben biber salçası kullandım, rengi fazla kırmızı oldu..)
-1 çay bardağı bezelye
-Tuz, zeytinyağ, karabiber, taze kişniş
-1 limon
Yapılışı:
-Soğan, sarımsak ve biberleri yemeklik doğrayıp yağda çevirelim
-Tavukları ekleyelim ve harlı ateşte çok suyunu salmadan karıştıralım
-Tavukların rengi dönünce salçayı ekleyelim
-En son bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip 4-5 dak. çevirelim
-Enginarları iyice limonlayıp tencereye dizelim
-Üzerlerine tavuklu içi paylaştıralım, kalan içi tencerenin kenarlarına koyabilirsiniz
-Tavuk tenceresinde kalan suyuda tencereye ekleyelim, üzerine taze kişniş doğrayıp enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder