12 Ekim 2008


Pırasanın Sapları,

Pazardan incecik pırasalar aldık, taptaze, üst kısımlarını zeytinyağlı pişirdim, uç kısımlarınından çok güzel bir kavurma yaptım. İster meze niyetine, ister salata, ister çayın yanına her tarafa yakışır. Uydurdum oldu, denemenizi tavsiye ederim.

Pırasa Sapı Kavurma

Malzemeler:

-1/2 kg pırasa
-1 adet havuç
-2 diş sarımsak
-2 adet sivri biber
-Sıvıyağ, tuz
-3-4 yk. sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

-Havuçları rendeleyip, doğranmış biber ve sarımsaklarla beraber yağda çevirelim
-İnce doğranmış pırasaları ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım
-Tuzunu ekleyip altını kapatalım
-Servis tabağina alalım, ılınınca sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.

2 yorum:

  1. En kısa zamanda tadına bakmak istiyorum.bayıldım.....
    öptüm!! küçük kardeşin :)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bacımmm
    öptüm.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani