5 Mart 2008

Nice Yaşlara, Mutlu Yıllara Tayfun,,,,

3 Mart sözlendim, 5 Mart 91 Tayfun doğdu, Hollanda böyle bir yakışıklıyı bir daha biraz zor görür.
Dünya şekeri, geleceğin cool yakışıklısı 17. yaşın kutlu olsun, nice senelere....
Sanırım bunca iltifata Kurba yengeni Meryem'den çok seversin, yoksa yaza kek ve pastaları rüyanda görürsün, şaka biryana seni çok öpüyoruz. İyi ki doğdun paşam.
Herşey gönlünce olsun...........





Kiş mi ? Çok Severim,

Çok uzun bir aradan sonra aklıma kiş düştü, pazılı da hiç yapmamıştım, çok da güzel oldu. Hele ertesi gün soğuk yiyince daha çok sevdim, tavsiye edilir....


Pazılı Kiş


Malzemeler:

Hamur
-1,5-2 bardak un
-1/2 paket margarin veya tereyağ
-1 yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı soğuk su
-Tuz
İç Malzeme
-1 bağ pazı
-2-3 yk sıvıyağ
-1/3 bardak süt
-1 pk krema
-100-150 gr beyaz peynir
-1 yumurta
-Tuz
-Üzerini örtecek kadar rende taze kaşar

Yapılışı:

-Yumuşak yağ, yumurta sarısı, su, tuz ve unu iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim
-Bu hamuru 20-25 dak. dolapta bekletelim
-Temizleyip doğradığımız pazıları az tuz ekleyip sıvı yağda çevirelim
-Suyunu çektikten sonra soğuması için bekletelim
-Süt, beyaz peynir, krema ve yumurtayı çırpalım
-Dolaptaki hamuru merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim
-Kenarlarını yükseltelim ve ortasını çatalla delelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Pişen hamur soğuduktan sonra üzerine önce pazıları yayalım sonra kremalı karışımı dökelim
-Rende kaşarı en üste serpelim 170 derecede pişirelim
-Ilık servis yapalım..

2 yorum:

  1. harka görünüyor.kalıbın çapını soracaktım.iyi günler
    oya

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor.kalıbın çapını soracaktım.iyi günler
    oya

    YanıtlaSil

Ispanak Borani