Merhaba, herkesin iyi olması dileğiyle🍀
Kışı henüz hissetmesekte mevsiminde çok sevdiğim kış sebzeleri, meyveleri sofralarda yerini aldı.
Güzel bi’kabak tatlısı tarifi vereceğim size, ocakta başlayacağız fırında bitireceğiz.
İsteyen servis ederken üzerine tahin gezdirebilir.
Afiyetle
Kabak Tatlısı
Malzemeler;
-2 kg balkabağı
-400 gr şeker (200 ml bardak ölçüsü ile 2 bardak)
-8-10 adet karanfil
-Ceviz
Yapılışı;
-Doğranmış kabakları geniş bir tencereye dizelim
-Üzerine şekeri gezdirelim
-Mümkünse bir gece veya 4-5 saat suyunu salana kadar bekletelim(bir gece beklettim)
-Fırını 200 derecede ısıtalım
-Kabağı ocağa alalım, yüksek ateşte kaynayana kadar kapağını kapatıp, kaynadıktan sonra kapağını yarım açarak bi 15-20 dakika kaynatalım, çatal rahat batsın ama dağılmasın
-Kabakları soğumadan bir fırın kabına dizelim, üzerine şerbetin hepsini dökelim ve fırına verelim
-Fırında şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra kabakları alalım
-Soğuyunca süsleyip servis edelim





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder