20 Ağustos 2019
Pazılı Pilav
Pilav, bizde pilav çokkk sık yapılır, bulduğum gördüğüm damak tadıma uyacağını düşündüğüm pilav tariflerini hiç kaçırmam, pazı ile pirinç zaten birbirine yakışan bir ikili, pazı dolması da çok lezzetli oluyor, sonuç olarak ben pazılı pilavı beğendim, bir daha yaparım yani... yapacaklara afiyet olsun.
Pazılı Pilav
Malzemeler
-2 su bardağı pirinç
-1 demet pazı
-1 baş soğan
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-4 yemek kaşığı kaymak
-Biraz karabiber, tuz
Yapılışı;
-Öncelikle pazıların saplarını keselim ve orta damarlarını kesip çıkaralım ve yıkayalım
-Mümkün olduğunca ufak doğrayalım
-Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletip yıkayalım ve süzelim
-Soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağ ile kavuralım
-Soğanlara pazıları, tuzu, karabiberi ekleyip pazıları biraz öldürelim
-Pirinci ekleyelim ve biraz kavuralım
-3 bardak sıcak suyunu verip kapağını kapatalım
-Kısık ateşte üstü göz göz oluncaya suyunu çekinceye kadar pişirelim
-Üzerine kaymağı koyup alttan alttan pirinci ezmeden karıştıralım ve üzerine temiz bir bez yayıp kapağını ve ocağı kapatalım
-10 dakika demlendirip servis edelim, afiyetle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder