20 Ağustos 2019

Pazılı Pilav


 Pilav, bizde pilav çokkk sık yapılır, bulduğum gördüğüm damak tadıma uyacağını düşündüğüm pilav tariflerini hiç kaçırmam, pazı ile pirinç zaten birbirine yakışan bir ikili, pazı dolması da çok lezzetli oluyor, sonuç olarak ben pazılı pilavı beğendim, bir daha yaparım yani... yapacaklara afiyet olsun.


Pazılı Pilav

Malzemeler

-2 su bardağı pirinç
-1 demet pazı
-1 baş soğan
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-4 yemek kaşığı kaymak
-Biraz karabiber, tuz


Yapılışı;

-Öncelikle pazıların saplarını keselim ve orta damarlarını kesip çıkaralım ve yıkayalım
-Mümkün olduğunca ufak doğrayalım
-Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletip yıkayalım ve süzelim
-Soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağ ile kavuralım
-Soğanlara pazıları, tuzu, karabiberi ekleyip pazıları biraz öldürelim
-Pirinci ekleyelim ve biraz kavuralım 
-3 bardak sıcak suyunu verip kapağını kapatalım
-Kısık ateşte üstü göz göz oluncaya suyunu çekinceye kadar pişirelim
-Üzerine kaymağı koyup alttan alttan pirinci ezmeden karıştıralım ve üzerine temiz bir bez yayıp kapağını ve ocağı kapatalım
-10 dakika demlendirip servis edelim, afiyetle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani