16 Ekim 2016

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake






Selam, yine uzun bir ara çünkü  bloguma yeteri kadar zaman ayırmıyorum, evet bu bir itiraf , canım istemiyor, neden ben de bilmiyorum ama öyleee. İtirafımı da yaptıktan sonra uzun zamandır bekleyen tarifi paylaşma zamanı :))

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake 

Malzemeler;

Taban için;
- 2 pk. eti kakaolu bisküvi
-50-60 gr erimiş tereyağ
Peynir kreması için,
- 200 gr labne peynir
-400 gr krem beyaz peynir
-1 pk (200ml) krema
-3/4 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-3 adet yumurta
-3/4 su bardağı damla çikolata
-1/2 pk vanilya 
Sos için;
-2 su bardağı donmuş vişne
-4 yemek kaşığı bardağı şeker
-1 yemek kaşığı mısır nişası
-3/4 bardak su

 

Yapılışı;

-Öncelikle bütün krema malzemeleri oda sıcaklığında olmalı
-Peynirler süzülmüş olmalı (ben tel süzgeçe 2 kat kağıt havlu yayıp peynirleri içine koyup öyle süzüyorum, kağıtların ucundan tutup çırpma kabına ters çevirince peynir havlu kağıda yapışmıyor)
-Taban için yağ ve bisküvileri mutfak robotunda iyice parçalayıp karıştıralım
-Yağlı kağıt serili 22-24 cm lik kelepçeli kalıba boşaltıp iyice bastırarak düzleştirerek yayalım ve buzdolabında bekletelim
- Fırını 180 derecede ısıtalım ve içine ısıya dayanuklı bir kap içince sıcak su yerleştirelim
-Kreması için yumurta hariç bütün malzemeleri çırpalım
-Teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım
-Kalıba boşaltıp en üste damla çikolataları serpiştirelim ve fırına yerleştirelim
-30 dakikadan sonra fırını 160 dereceye indirelim
-20 dak. daha pişirelim, kapağı açıp kalıbı bir sallayalım, sadece ortası sallanıyorsa pişmiş demektir,
-Fırını kapatın ve fırının kapağını açın 5 dak sonra kalıbı fırından alın ve kekin kenarlarını bir bıcak yardımı ile kalıptan ayırın ama sakın kelepçeyi açmayın
-Soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlendirin
-Sos malzemelerini bir tavada koyulaşana kadar pişirin ve karıştırarak soğutun
-Kekin üzerine yayın ve dolapta 1-2 saat daha dinlendirin ve servis etmeden kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.


5 yorum:

Sinkonta