7 Mayıs 2016

Snickers Cheesecake (Yerfıstığı ve Karamelli)


Benim için biraz ağır gelsede başkaları çok beğendi :))
   
Snickers Cheesecake


Malzemeler;

Tabanı için;
-2 pk. Eti burçak kakao kremalı bisküvi
-70 gr erimiş tereyağ

İç Dolgusu için;
-4 yumurta
-800 gr krema peyniri veya labne
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-2/3 su bardağı toz şeker
-1 pk. krema
-1/2 pk. vanilya

Üst için;
- 1 su bardağı şeker
-1 su bardağı kavrulmuş yerfıstığı
-150 ml kadar krema
-1 yemek kaşığı sirke



Yapılışı;



-Önce fırını 170 derecede ısıtalım içine ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynamış su yerleştirelim
-Peynirleri içine kağıt havlu serdiğiniz süzgeçte önceden süzdürelim (Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
-Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim
-Erimiş tereyağ ile iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba (24cm) döküp bastırarak yayalım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Peynirleri, kremayı ve şekeri iyice çırpalım
-Nişasta ekleyip karıştıralım
-Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-180 derecede 30-35 dak, daha sonra 160 derecede 30 dak. daha pişirelim
-Kalıbınız büyükse pişme süresi daha da kısalıyor, kalıbı sarstığınızda orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir
-Fırından aldıktan 2-3 dak. sonra kenarlarını kalıptan bir bıçak yardımıyla sıyıralım ki soğudukça orta kısmı çatlama yapmasın
-Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece bekletelim 
-Karamelli yer fıstıkları için, şekeri karamel rengi alıncaya kadar eritin. Üzerine kremayı ve sirkeyi döküp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. 
-Karamel biraz ılıyınca kavrulmuş ve ikiye ayrılmış yer fıstıklarıyla karıştırın. Cheesecake üzerine dökün. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta