Lezzet Dergisinden..Harika!!Bu keki yaptım ve tadamadım, diyetteyim, Allahım ne zamana kadar bu kilolarla uğraşacağım yaa...Yine başladım daha doğrusu başlamak zorundayım diyete, görüntü kötü, belim ağrıyor çok kötü, inşallah bu sefer erken pes etmeyeceğim.
Kek lezzet dergisinden, çok beğenildiğini söylemeliyim, yiyenler tekrar yapılmasını istedi, yapayımda ben yiyemiyoruummm...
Krema Soslu Fındıklı Baton Kek
Malzemeler;-3 yumurta
-2 yk. yumuşak tereyağ
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-200 gr. labne peyniri
-1 pk. vanilya
-1 bardak çekilmiş fındık
-2 bardak un
-1,5 bardak şeker
-1 pk. kabartma tozu
Kreması;
-1,5 bardak kadar pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 pk. vanilya
-3/4 su bardağı krema
-1/2 bardak fındık
Yapılışı;
-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-Un ve k.tozu hariç bütün malzemeleri ekleyip çırpalım
-Elenmiş un ve k.tozunu da ekleyelim ve karıştıralım
-Yağlanmış kalıba boşaltalım ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Kek pişerken krema malzemelerini iyice çırpıp buzdolabında bekletelim
-Soğuyan kekin üzerine döküp servis yapalım.
kek harika gorunuyor resmi mukemmel cekilmis
YanıtlaSilelelriniz e sgalik
Sevgiler
Sefa
Beğendiğinize sevindim.Tşk.
YanıtlaSilKübra