Fırında Mücver Çok Hafif Oluyor,,
Hafta sonu canım mücver istedi, yapması birşey değilde kızartırken yine etraf batacak, ev kokacak. Bende döktüm kek kalıbına attım fırına, o kadar hafif oldu ki, gerçi kızartma yapmak istemeyen ben eşimin isteği ile yine tavayı koydum ocağa, havuç kızarttım :( tarifleri aşağıda....
Fırın Mücver
Malzemeler:
-3 adet kabak
-100 gr beyaz peynir
-5-6 sap taze soğan
-1/2 demet dereotu
-1 yumurta
-Un , tuz, karabiber arzuya göre pul biber
-Sıvıyağ (kalıbı yağlamak için)
Yapılışı:
-Kabakları soyup rendeleyelim
-Peynirleri ezip kabaklara ekleyelim
-Soğanları ve dereotunu doğrayalım
-Diğer malzemeleride ekleyip kek kıvamında bir hamur yapalım
-Yağlanmış kalıba boşaltıp fırında pişirelim.
Havuç Kızartma
Malzemeler:
-2 adet havuç
-Yoğurt
-Sarımsak
-Tuz,sıvıyağ
Yapılışı:
-Havuçları istediğimiz şekilde kesip, 5-6 dakika suda haşlayalım
-Havuçlar haşlandıktan sonra kurulayıp kızgın yağda 2-3 dak. çevirelim
-Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim
Pul biber veya ceviz ile süsleyebilirsiniz....