Sayfalar

15 Temmuz 2023

Limonlu Cheesecake


Ferah ve mayhoş limonlu sosu ile çok fresh bir cheesecake tarifi bırakıyorum aşağıya, sadece bir iki püf noktasına dikkat ederek harikalar yaratabilirsiniz.
Afiyetle...


Limonlu Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı için
-2 paket eti burçak bisküvi
-2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

Ara katmanı için
-800 gr labne peynir
-200 ml krema
-2/3 su bardağı şeker (200ml bardak ile)
-3 adet büyük boy yumurta
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta veya un
-1 limon kabuğu rendesi

Sos için
-3 adet büyük boy yumurtanın sarısı
-2 adet büyük boy limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
-2/3 bardak şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ



Yapılışı;

-Öncelikle ara katman için bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı, bu çok önemli
-Fırınınızı 160 derecede ısıtın ve ısıya dayanıklı bir kap içinde sıcak su koyun fırın tabanına yerleştirin
-Tabanı için tereyağını eritin ve bisküvileri rondodan geçirin, ikisini çok iyi karıştırın
-Kelepçeli kalıbın (ben 26 cm lik kullandım) tabanına yağlı kağıt serin ve kelepçesini öyle takın
-Yağlı bisküvileri kalıba bastırarak iyice yayın, kalıbın kenarlarına da gelmesini sağlayın
-Kalıbı buzdolabına kaldırın
-Diğer tarafta labneyi karıştırma kabına alın suyunu koymamaya dikkat edin
-Şekerini ekleyin ve karıştırın ( ben çırpka teliyle yaptım, miksere bile gerek yok)
-Kremayı, unu( eleyerek) ve limon kabuklarını ekleyin ve karıştırın
-Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın
-Karışımı kalıba dökmeden ben yapan mersini vardı bisküvilerin üzerine serpiştirdim, siz koymasanızda olur
-Karışımı kalıba boşaltın ve fırının alt kısmına yakın olacak şekilde fırın teline yerleştirin
-Yaklaşık 1 saat belki biraz daha fazla sürebilir kontrollü bir şekilde pişirin
-45-50 dakikadan sonra ara ara fırını açıp kalıbı hafif sallayın, şayet orta kısmı çok hafif sallanıyor ve diğer kısım sabitse pişmiş demektir
-Benimki 1 saatten biraz daha uzun sürede pişti, fırına göre süre değişiyor
-Fırını kapatın ve kapağını 5 dakika kadar açın daha sonra kalıbı fırından alın
-2-3 dakika sonra cheesecakein çatlamaması için kalıpla cheesecake arasını bir bıçakla dikkatlice dönün, yani cheesecake kalıptan ayrılsın
-Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve muhakkak 1 gece kalıpta dinlendirin
-Sos için, yumurta sarılarını dibi kalın küçük bir tencereye alıp iyice çırpın
-Şekeri, limon suyu ve kabuklarını ekleyip karıştırın
-Tereyağınıda koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca altını kapatın
-Soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştırın
-Soğuyunca kapaklı bir kaba koyup dolaba kaldırın, ertesi gün cheesecakein üzerine koymadan mikserle iyice çırpın
-Cheesecake ile sosu birleştirin, dolapta biraz bekletip servis edin
Afiyet olsun


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder