Sayfalar

24 Ocak 2022

Vişneli Brownie


Browniden doğum günü pastası yaptık, yaptık derken Defne yaptı, bonibonları kırıp üzerini süsledi, Denizkızının Şule'si mumları üfledi, bana da tarifi yazmak kaldı.


Vişneli Brownie

Malzemeler;

-90gr tereyağ
-290 gr bitter çikolata
-3 yumurta
-150gr şeker (3/4 su bardağı)
-1 tatlı kaşığı vanilya
-140 gr un (1 su bardağı)
-1 çimdik tuz
-Yaklaşık 1 su bardağı vişne (biz yazın derin dondurucuya çekirdeklerini çıkartıp koymuştuk)


 Yapılışı;

-Tereyağını eritin, ocaktan alın ve çikolataları içine kırıp eriyene kadar karıştırın
-20 cm kare veya yuvarlak kalıba yağlı kağıt yayın, kağıt kalıptan dışarı sarkacak şekilde yerleştirin
-Fırını 150 derecede ısıtın
-Ayrı bir yerde yumurtaları, vanilya ve şekeri karışacak kadar kısa çırpın
-İçine erimiş çikolatalı tereyağını yavaş yavaş ekleyerek  karıştırın
-Unu ve tuzu ekleyin sadece karışana kadar çırpın
-Kalıba boşaltın
-Üzerine vişneleri teker teker batırın
-35-40 dakika pişirin
-Soğuk veya ılık servis edin
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder