Sayfalar

26 Nisan 2020

Kaşık Pastası


Çok hafif, lezzetli, yapımı kolay, sunumu çok kolay, yaz için ideal bir tatlı, kaşık pastası. Deneyin bence, tarif için Muna Mutlu'ya teşekkürler...


Kaşık Pastası

Malzemeler;

-20 adet kedidili bisküvi
-1 bardak süt
Kreması için;
-3 yumurta sarısı
-1 lt süt
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme un
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-1 pk krema (200ml)
-3 yemek kaşığı labne peyniri (dolu dolu konacak)
-3 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması (ben nutella kullandım)


Yapılışı;

-Önce kremayı hazırlayalım
-Krema, peynir ve fındık kreması hariç bütün krema malzemelerini iyice karıştırıp ocağa alalım
-Koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirelim
-Kaynayınca ocağı kapatıp ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim
-Biraz ılınınca üzerini streçle kaplayalım, kremanın üzerine streç değecek yoksa kabuk bağlar 
-Soğuduktan sonra peyniri ve kremayı ekleyip mikserle iyice çırpalım ben 8-9 dak. çırptım
-Sonra kremayı ikiye bölelim ve yarısına fındık kremasını ekleyip tekrar çırpalım
-Servis için cam bir kase (26-28 cm) alalım, borcam da olur sizin zevkinize kalmış
-Tabana bisküvileri 3-4 e kırıp süte batırıp yerleştirelim
-Üzerine beyaz kremanın yarısını döküp yayalım
-Bir sıra daha bisküvi daha dizip bu sefer çikolatalı kremanın sarısını döküp yayalım
-Aralara isterseniz çikolata parçaları da atabilirsiniz ben koymadım
-Bu sıra ile pastayı hazırlayalım ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
-Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim
-Bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor😋


1 yorum:

  1. Merhaba, websitemde YouTube içeriklerini paylaşıyorum, ilginizi çekerse davetlisiniz, o halde buyrun:
    Şimdi keşfet

    Ayrıca YouTube Şimdi keşfet

    YanıtlaSil