Sayfalar

10 Mart 2019

Pazı Dolması

 Pazı dolması, kırk yılda bir yaparım, esasında benim damak zevkime uygun ama evin diğer fertleri için bir şey diyemiycem çünkü hiç beğeniyor musunuz diye sormadım 😂😂 Bu tarifi instagramdan takip ettiğim 'Pastalin' den denedim, onun da benim de ellerimize sağlık, ben sadece şeklini değiştirdim, pazı yapraklarını ikiye ayırınca muska şeklinde sarmak kolay oluyor, afiyetle...


Pazı Dolması

Malzemeler;
-2 bağ pazı, benim yapraklarım çok büyük değildi
-1 su bardağı pirinç
-200 gr kadar kıyma
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz,1 y.k. nane, karabiber, pul biber, yenibahar, ağız tadınıza göre ekleyin
-Sıvıyağ
-2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı;
-Pazı yapraklarının saplarını kesip yıkayın ( sapları için ayrıca bir salata tarifi var bloğumda Pazı Sapı Salatası,  bence sapları salatada değerlendirin) 
-Derin bir kaba alın ve üzerilerine kaynamış su dökün ve 3-4 dak bekletip süzün
-Soğanı ve sarımsağı küçük doğrayıp sıvı yağda biraz kavurun
-Salçaları ekleyin ve biraz daha çevirin
-Pirinci ve baharatları ekleyip 2-3 dak. daha karıştırarak kavurun
-1/2 bardak su ekleyin, kısık ateşte suyunu çektirin
-Altını kapatın kıymayı ve nar ekşisini ekleyin ve iyice karıştırın ve soğusun
-Daha sonra istediğiniz gibi sarın
-Tencerenin altına yapraklardan yayın ve dolmaları dizin
-1/2 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün
-Dolmaların üzerine bir tabak kapatın ki kaynarken dolmalar dağılmasın
-Kapağını kapatın
-Kaynamaya başlayınca suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
-Sarımsaklı yoğurtla servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder