Bademli, kıyır kıyır, çok lezzetli, harika bi kurabiye🥰, Gökçeada’nın meşhur kurabiyelerinden, ölçüler tam tutuyor ve uzun süre tazeliğini koruyor, afiyetle...
Efibadem Kurabiye
Malzemeler;
-3 su bardağı un ( bardak ölçüsü 200ml)
-250 gr tuzsuz tereyağ (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeei (110ml)
-1 yumurta
-1 kabartma tozu
-1 su bardağı iri doğranmış çiğ badem içi (2-3 dakika tavada biraz kavurursanız eminim daha iyi olacak, ben yapmadım ama bi dahakine kesin yapacağım)
-Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı;
-Önce unu rengini çok değiştirmeden, un kokusu çıkana kadar 7-8 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın, iyice soğuyunca eleyin
-Yağ ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın
-Yumurtayı ekleyin ve çırpın
-Unu ve kabartma tozunu ekleyin, yoğurun , toparlanmayacak gibi oluyo ama toparlanıyo merak etmeyin
-Bademi ekleyin biraz daha yoğurup bi 10 dakika buzdolabında bekletin
-Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ( biraz uğraştırabilir, avucunuzda biraz sıkarak yuvarlayabilirsiniz
-175 derecede ısıtılmış fırında rengi hafif dönenene kadar pişirin ( fırına göre değişir ama 15 dakikayı biraz geçti sanırım, sıcakken yumuşak olması sizi yanıltmasın)
-Fırından çıkınca sıcakken pudra şekerine bulayın
-iyice soğumadan üzerini sakın kapatmayın
Afiyet olsun
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNs4oZMO71DEOkxbU14dcbwtj0hyaVs49Xsg0RdtftQU4I5aNYFQopMtiCLQGr-2pEejYDMq56KuvdS1gVDfdwEV48_t_uHlEeTxUnf7yVcJdPZvcHVB5TCU9riTVUBmKdlH86/w480-h640/67A8320B-77DF-4BF3-A7C9-6B7DA73D2A9A.jpeg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder