Sayfalar

5 Mayıs 2006




















Baharla beraber semt pazarlarında çeşitli otlar satılmaya başladı. Bende daha çok karadenizlilerin bildiğini düşündüğüm ve çok severek yediğim "Hodan" nam-ı diğer "Kaldirik"'i sizlere tanıtmaya karar verdim. Bu bitkinin yaprakları değil, sapları yeniyor. Bir yerlerde hodana rastlarsanız bence deneyin, seveceksiniz.

Hodan Kavurma

Malzemeler:

- 1 bağ hodan
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ, tuz ve su

Yapılışı:

- Hodanı erişte boyu kadar doğrayalım
- Tencerede yeteri kadar su kaynatıp, hodanları atalım
- Yarım saat kadar haşlayalım ve süzelim
- Yağı tencereye koyalım, doğranmış soğan ve sarımsağı yağda çevirelim
- Hodanları ve tuzu ekleyip 1-2 dak. çevirelim, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Tarifleriniz çok güzel. Çoğunu defterime not ettim. Dikenucu ve kaldiriği bizde yaparız. Kaldiriğin turşusunu da yaparız. Kavurmasındada bazen isteğe göre yumurta kırarız, yumurta olmasada güzel oluyor. Tarifler için teşekkürler.

    YanıtlaSil