23 Kasım 2011


5.Tarif, Börek

Sıra börekte, bu börek iyi hoş da biraz kuru oluyor, yerken de iç malzemeleri biraz dökülüyor, ama ben yine de seviyorum...

Kıymalı-Bulgurlu Börek

Malzemeler;


-3 yufka
-3/4 bardak ince bulgur
-250 gr kıyma
-1 soğan
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-Tuz, karabiber,kimyon
-1/2 bardak sıcak su
-2-3 yk. sıvıyağ
-Üzerine yumurta sarısı, susam
-Yufkaları ıslatmak için bir bardak kadar su-yağ karışımı

Yapılışı;
-Kıymayı 10 dak. kavuralım, yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip karıştıralım
-Bulgur, sıcak su ve baharatları da katıp pişirmeye devam edelim
-Bulgur yumuşayınca ocaktan alıp cevizi ekleyelim
-Yuvarlak tepsiyi yağlayalım
-Yufkaları ikiye bölüp su ve yağ karışımı ile hafif ıslatalım
-Geniş tarafına malzeme koyup rulo saralım
-Gül böreği gibi kendi etrafında döndürerek saralım
-Yufkaların hepsine aynı işlemi yapalım
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim
-170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.



6.Tarif Kuru Patlıcan Dolması

7. Tarif Çerkez Tavuğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani