Blogger ve 4.Yıl
4. yılımı geride bırakıyorum, bu serüven daha ne kadar sürer bilemem ama inşallah uzun sürer...
Börekitas
Malzemeler:
-250 gr. margarin (yumuşak)
-2 yumurta
-1 çay bardağı toz kremşanti
-2-3 damla limon suyu
-1 pk. kabartma tozu
-1 tutam tuz
-Aldığınca un
-200 gr. beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz
-1 yumurta
Yapılışı:
-Yağ, yumurta,kremşanti,limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kap içinde karıştıralım
-Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un koyup yoğuralım
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına iç malzemesinden koyalım
-Küçük poğaçacıklar yapalım (benimkiler sabırsızlığımdan büyük oldu)
-Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerine çırpılmış yumurta sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.

Hafif Bir Tatlı,,
Bu tatlıyı ancak 3. yapışımda ve son anda resimleyebildim, aile tarafından çok beğenildi, kreması çok güzel oluyor benim çikolatalı kısmıyla pek aram yok, rejimdeyim ama buna dayanamadım...tavsiye olunur...
Yalancı Profiterol
Malzemeler;
-1 kg. süt
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-1 pk. vanilya
-1 pk. kremşanti+1 bardak süt
-1 pk. tuzsuz etimek
Üzerine
-1 pk. krema
-160 gr kadar çikolata
-1/2 bardak kadar süt
-Antep fıstık
Yapılışı;
-Süt, un ve şekeri iyice çırpıp ocakta kaynayana kadar pişirelim
-Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim
-Muhallebi ılınırken kremşantiyi 1 bardak süt ile iyice çırpıp hazırlayalım
-Ilınan muhallebiye kremşantiyi ekleyip 5-6 dak. iyice çırpalım
-Kabın içine etimekleri 4-5 bölerek yayalım
-Üzerine muhallebiyi boşaltıp düzeltelim
-Diğer tarafta krema ile çikolatayı kaynatmadan eritelim, sütü ekleyip karıştıralım
-Soğuyan muhallebinin üzerine dökelim
-Dolapta 2-3 saat dinlendirelim, fıstıklarla süsleyip servis yapalım.
Aşçının notu (yani benim...) :D
Küçük kuplara da hazırlayabilirsiniz, servisi kolay olur. Orjinal tarifi hazır çikolatalı sos ile yapılıyor, ben böyle denedim çok daha güzel oldu...bir de şunu söyleyeyim sable bisküvi ile de yaptım ama etimek ile daha iyi oluyor...
Komşu Blog Puding Denemesi;
Severek takip ettiğim Ufuk Hn. bloğundan puding tarifi aldım, Defne kuzu çok sever çikolatalı pudingi, sonuç olumlu.. Ben biraz kakaoyu fazla kaçırmışım sanırım, kuzum "fazla çikolata koymuşsun" dedi... Ben tadına bakmadım, diyetteyim de, bir tadarsam kasenin dibi görünürdü sanırım.
Kakaolu Puding
Malzemeler;
-1 lt. süt
-1 su bardağı şeker
-1 çay bardağı nişasta
-1 yumurta sarısı
-50 gr. kakao
Yapılışı;
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Diğer malzemeleri ekleyip topaklanmaması için iyice karıştıralım
-Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim
-Kaynayınca altını kapatalım
-Servis kaselerine boşaltalım, soğuyunca süsleyip servis yapalım.
Bahar Geldi,,,
Havalar güzelleştikçe insanın keyfi de yerine geliyor, herkesi bilmem ama ben öyleyim. İnsan yaşadığı her anın keyfini çıkarmak istiyor, tabii çıkarabilirse!!!
Bu poğaça tarifini çok beğendim, harika oluyor, internetten yazmıştım ama hangi site olduğunu yazmamışım,denemenizi önemle rica ederim efendim...
Nefis Poğaça
Malzemeler;
-125 gr tereyağ veya margarin(yumuşak)
-1 kutu krema (200ml)
-1 çay bardağı zeytinyağ
-1 yumurta
-1 pk. kabartma tozu
-4 bardak un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1/2 demet dereotu
İçine;
-150-200 gr beyaz peynir
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
Yapılışı;
-Yağları, yumurta ve kremayı iyice karıştıralım
-Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım, tuz ve k.tozunu ekleyelim
-Yumuşak bir hamur elde edip doğranmış dereotunu ekleyelim
-Hamurdan parçalar kopartıp aralarına iç koyalım ve istediğimiz gibi şekillendirelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Özelliği ağızda dağılması, bunu koruyabilmek için bir dolap içinde ağzı açık olarak muhafaza edebilirsiniz.