26 Kasım 2016

Oreolu Cheesecake


Cheesecake denilince akan sular duruyor, her halini denemek istiyorum. Oreolu cheesecake, adı gibi görüntüsü de pek havalı, farklı çeşitleri ile cheesecake denemelerine devam, bu arada merak edenler için çok güzel olmuştu :))

Oreolu Cheesecake,

Malzemeler;

Taban için,
-25-30 adet oreo bisküvi (veya 2 pk. eti kakaolu bisküvi)
-50-60 gr. tereyağ
Üzeri için,
Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı
-600 gr labne(süzgeçe 2-3 kat kağıt havlu yayın ve peynirleri üzerine koyup süzün)
-1 pk. krema (200ml)
-3 adet yumurta
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-2/3 su bardağı şeker
-80 gr benmari eritilmiş beyaz çikolata(bir kaseye koyup kaynayan suyun buharında karıştırarak eritin)
-20 adet oreo bisküvi


Yapılışı;

-Öncelikle tabanı için tereyağı eritin
-Bisküvileri rondoda un haline getirin ve tereyağ ile iyice karıştırın
-22 cm. kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve bisküvileri üzerine yayıp iyice bastırın
- Buzdolabında bekletin
-Fırını 180 derecede ısıtın ve fırının içine ısıya dayanıklı kapta sıcak su koyun
-Krema ile peynirleri iyice çırpın
-Şekeri ekleyin ve eriyene kadar tekrar çırpın
-Erimiş çikolatayı ekleyin ve çırpın
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın
-En son nişastayı ekleyin ve çırpın
-Karışımı kalıba boşaltın, üzerine oreoları istediğiniz gibi parçalayıp batırın ve fırına koyun
-25 dak. sonra ısıyı 160 dereceye indirin, 30 dak. daha pişirin ve  kontrol edin,
şayet kenarları sabit ortası sallanıyorsa pişmiş demektir, fırını kapatın ve 5 dak sonra fırında çıkarın
-Bıçak yardımı ile keki kalıbın kenarlarından ayırın ki soğurken çatlamasın 
-Oda çıcaklığına geldiğinde buzdolabında kalıptan çıkarmadan 1 gece dinlendirin.
Afiyetle

6 Kasım 2016

Panna Cotta


İtalyanların meşhur sütlü tatlısı Panna Cotta (pişmiş krema), birkaç denemeden sonra bu tarifi sevdim, hafif ve yapımı kolay tatlı, değişik soslarla, çikolatayla, meyvelerle çeşitliliği çoğaltabilirsiniz, küçük kuplarla veya shot bardaklarla servis edebilirsiniz, veya benim gibi kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz, size kalmış, afiyetle...

Karamel Soslu Panna Cotta

Malzemeler;

-1,5 adet yaprak jelatin
-300 ml (1,5 pk. krema)
-200 ml süt(1 su bardağından 1 parmak eksik)
-4 yemek kaşığı şeker
-1/2 pk. vanilya
-Karamel sos ( akşam saati uğraşmamak için ben hazır sos kullandım)


Yapılışı;

-Süt, şeker ve kremayı ocakta kaynatmadan ısıtın
-Diğer tarafta jelatini su dolu bir kaseye koyun ki yumuşasın (eriyen jelatini suyun içinden elinizle alabilirsiniz)
-Isınan karışıma eriyen jelatini ekleyin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırın, karışım sakın kaynatmayın
-Vanilyayı ekleyip ocaktan alın
-Ters çevirip servis edecekseniz kapları ıslatın
-Küçük kaplara paylaştırıp oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 4-5 saat bekletin
-Üzerine sos döküp servis edin.
Damy's Kitchen'e tarif için teşekkürler