30 Ekim 2016

Gavurdağı Salatası


Bu salata favorilerim arasında, acı oluşu, içinde ceviz oluşu bana hitap ediyor, eminim pek çoğunuz biliyordur, ama kızlarım için bu tarifi de eklemem gerek, afiyetle...

Gavurdağı Salatası


Malzemeler;

-2 adet kabukları soyulmuş domates
-1 baş soğan, bir küçük diş sarımsak
-2-3 adet acı sivri biber (yoksa tatlı da olur, acı pul biber eklersiniz)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/3 demet maydanoz, arzuya göre 2-3 yaprak taze nane
-Tuz, pul biber, limon, zeytinyağ ve nar ekşisi

Yapılışı;

-Bütün malzemeleri ufak ufak doğrayıp karıştırıyoruz
-Tuz ve pul biber ekleyip tekrar ama çok hırpalamadan karıştırıyoruz
-Sos malzemelerini de karıştırıp üzerine gezdiriyoruz
-Ben cevizi en üste serpiştiriyorum, görüntüsü hoş oluyor.

16 Ekim 2016

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake






Selam, yine uzun bir ara çünkü  bloguma yeteri kadar zaman ayırmıyorum, evet bu bir itiraf , canım istemiyor, neden ben de bilmiyorum ama öyleee. İtirafımı da yaptıktan sonra uzun zamandır bekleyen tarifi paylaşma zamanı :))

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake 

Malzemeler;

Taban için;
- 2 pk. eti kakaolu bisküvi
-50-60 gr erimiş tereyağ
Peynir kreması için,
- 200 gr labne peynir
-400 gr krem beyaz peynir
-1 pk (200ml) krema
-3/4 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-3 adet yumurta
-3/4 su bardağı damla çikolata
-1/2 pk vanilya 
Sos için;
-2 su bardağı donmuş vişne
-4 yemek kaşığı bardağı şeker
-1 yemek kaşığı mısır nişası
-3/4 bardak su

 

Yapılışı;

-Öncelikle bütün krema malzemeleri oda sıcaklığında olmalı
-Peynirler süzülmüş olmalı (ben tel süzgeçe 2 kat kağıt havlu yayıp peynirleri içine koyup öyle süzüyorum, kağıtların ucundan tutup çırpma kabına ters çevirince peynir havlu kağıda yapışmıyor)
-Taban için yağ ve bisküvileri mutfak robotunda iyice parçalayıp karıştıralım
-Yağlı kağıt serili 22-24 cm lik kelepçeli kalıba boşaltıp iyice bastırarak düzleştirerek yayalım ve buzdolabında bekletelim
- Fırını 180 derecede ısıtalım ve içine ısıya dayanuklı bir kap içince sıcak su yerleştirelim
-Kreması için yumurta hariç bütün malzemeleri çırpalım
-Teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım
-Kalıba boşaltıp en üste damla çikolataları serpiştirelim ve fırına yerleştirelim
-30 dakikadan sonra fırını 160 dereceye indirelim
-20 dak. daha pişirelim, kapağı açıp kalıbı bir sallayalım, sadece ortası sallanıyorsa pişmiş demektir,
-Fırını kapatın ve fırının kapağını açın 5 dak sonra kalıbı fırından alın ve kekin kenarlarını bir bıcak yardımı ile kalıptan ayırın ama sakın kelepçeyi açmayın
-Soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlendirin
-Sos malzemelerini bir tavada koyulaşana kadar pişirin ve karıştırarak soğutun
-Kekin üzerine yayın ve dolapta 1-2 saat daha dinlendirin ve servis etmeden kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.


Ispanak Borani