6 Kasım 2015

Kıymalı-Patatesli Börek


Güzel Bir Tarif,   

Uzun zamandır yapmak istediğim bu böreği çok şükür yaptım :))
Sonuç, tekrar yapılacak... 

Kıymalı-Patatesli Börek

Malzemeler;

-4 adet yufka
-250 gr kıyma
-2 adet patates
-2 baş soğan
-Sıvıyağ, tuz, karabiber
İçi için,
-1/2 pk. tereyağ (125gr)
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta sarısı, çörekotu veya susam



Yapılışı;

-Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavuralım
-Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım
-Patatesleri iri rendeleyip karışıma katalım ve sularını çekene kadar pişirelim
-Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım
-Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım
-Yufkanın birini yayalım ve her tarafını iyice yağlayalım
-Karşılıklı kenerlarını katlayıp bir kare elde edelim (bir kenarı 25cm kadar oluyor)
-Bu kareyi dörde kesip 4 adet kare daha elde edelim
-Her karenin ortasına harçtan koyup bohça şeklinde katlayalım, katlı tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
-Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim
-Çörekotu ile süsleyip 200 derecede ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim

2 Kasım 2015

Elmalı Kurabiye

Merhaba, uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :))

Deniz'im Ankara'ya okuluna dönerken yanında götürmek için elmalı kurabiye istedi, tabii ki seve seve hemencecik yaptığım elmalılar pişti ve yakında tarifini paylaşacağım bir börekle beraber Deniz'imi de alıp gittiler :(

Öfff ya,  alışamadım alışamadım alışamadımmm, her gidişinde içimde fırtınalar kopuyor, şükür Allahıma bu gidişler hayırlı gidişler ama... aması var işte, 

Neyse deneyin derim, güzel oldular.



Elmalı Kurabiye

Malzemeler;

-250 gr (1 paket) oda sıcaklığında hamurişi margarini
-1 yumurta
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı yoğurt
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 pk. kabartma tozu
-5-6 su bardağı un
İç Harç;
-3 adet yeşil elma
-1/2 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay bardağı şeker
Üzeri için
-Pudra şekeri

Yapılışı;

-Öncelikle elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-İçine ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara alalım
-Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimize yapışmayacak ama çok sert olmayacak bir hamur elde edelim, 5,5 bardak kadar un yeterli oluyor diyebilirim
-Unu azar azar ekleyin lütfen
-Poğaça yapar gibi avuç içinizde hamuru açıp araya malzemesini koyup kapatalım
-Ben iki şekilde yaptım, siz nasıl isterseniz
-180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dak kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim, ılık veya soğuk servis edelim
Afiyetle