30 Mayıs 2015

Çıtır Börek






Çok Kolay ve Çıtır Çıtır Börekler

Bir adet yufka ile 12 adet minik ve şirin börekler yapılıyor, Arda Türkmen'in Ver Fırına tariflerinden, bence deneyin...


Çıtır Börekler

Malzemeler;

- 1 adet yufka
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş (ben kullanmadım)


Yapılışı;

- Yufkayı ortadan ikiye kesin
- Yarım yufkaya tereyağından fırça ile sürün
- Üzerine çırpılmış yoğurttan spatula ile yayın
- Diğer yufkayı üzerine kapatın ve aynı işlemi tekrarlayın
- Üzerine haşhaşdan serpin ve sigara böreği yapar gibi 12 parçaya bölün
- Sigara böreği gibi sarın üzerine yumurta sarısı sürün
- Haşhaş serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
- Ilınınca servis edin.

24 Mayıs 2015

Zeytinyağlı Bezelye




Zeytinyağlı Bezelye,

Bezelye ile aram pek yok, nedense bir türlü yeterli ilgi ve alakayı göstermiyorum kendilerine, ama yinede yemek lazım tabii ki, zeytinyağlı yaptım bu sefer ve beğendim, dolaptan soğuk soğuk çıkınca daha da beğendim. Tarifi yazayım da kızlara çeşit olsun, malum bu blog onlara tarif defteri olacak...

Dereotlu Zeytinyağlı Bezelye

 Malzemeler;

- 1/2 kg bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
-1 tatlı kaşığı kadar salça
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Tuz, zeytinyağ
- 1/2 demet dereotu



Yapılışı;

-Bezelyeyi ayıklayıp yıkayalım
-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda 1-2 dak. çevirelim
-İnce ve halka doğranmış havuçları ekleyip biraz daha çevirelim
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ve salçayı ekleyip karıştıralım
- Şekeri ve tuzunu ekleyelim, bezelyeleri katalım ve karıştıralım
- Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim
-Suyunu çekerse azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz
-Piştikten sonra doğranmış dereotunu eyleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

5 Mayıs 2015

Mısır Gevrekli Kurabiyeler

Defnemin Kurabiyeleri,

Küçük kuzumun yapmak için epey uğraştığı değişik ve çok güzel kurabiyeler, bir yiyen bir daha istiyor, Defneciğimin ellerine sağlık...

Mısır Gevrekli Kurabiye

Malzemeler;

-3 yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-250 gr yumuşak margarin veya tereyağ
-1/2 pk. kabartma tozu
-2 su bardağı nişasta
-Aldığı kadar un
Üzerine
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-250-300 gr kadar sarelle veya nutella
-2-3 su bardağı kadar mısır gevreği 



Yapılışı;

-Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım
-Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim
-Cevizden küçük toplar yapıp tepsiye dizelim
-175 derecede ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim
-Sarelleyi benmari biraz ısıtıp yağı ekleyelim ve karıştıralım
-Mısır gevreğinden bir kaba biraz boşaltıp elimizle hafif kıralım
-Soğuyan kurabiyeleri önce soğuğa yakın ılınan sarelleye daha sonra mısır gevreğine batıralım
-Bir tepsiye dizip çikolataları donunca servis edelim
-Bolca kurabiyeniz olacağı için dolapta saklayabilirsiniz veya dondurucuya atabilirsiniz.

1 Mayıs 2015

Badem Unlu Kek

 Müthiş Bir Kek,

Nasıl anlatsam bilemedim bu lezzeti, şimdiye kadar bir sürü kek yaptım, bu kek yaptıklarımın içinde kesin ilk üçte, benim damak zevkime o kadar uygun ki anlatamam, kısaca şöyle söyleyeyim aynı kekten iki gün üst üste ilk defa yaptım, budur yani :))

 Badem Unlu Kek

Malzemeler;

-2 yumurta
-175 gr tereyağ( oda sıcaklığında)
-1 bardak şeker
-1,5 bardak badem unu
-1,5 bardak un
-1 pk. vanilya
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1 tutam tuz
-80 gr beyaz çikolata
-1 su bardağı vişne veya böğürtlen



Yapılışı;

-Şeker ile yağı krema haline gelinceye kadar çırpalım
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım, yumurtaları eklerken tuz ve vanilyayı da katalım
-Badem unu, un ve karbonatı ayrı bir yerde karıştıralım
-Krema halindeki karışıma unlu karışımı ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştıralım
-Kıvamı oldukça koyu olacak panik olmayın sakın :)
-Bıçakla kıydığınız çikolatayı ve vişneyi ekleyelim (üzerine serpmek için çikolata ve vişneden ayırabilirsiniz daha güzel oluyor)
-Hamuru 22 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltalım ve kaşıkla kalıbın içine yayalım
-170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dak. kadar pişirelim
-Soğuyunca kalıptan çıkartalım. Afiyetle...



Ispanak Borani