8 Şubat 2015

Çikolata Soslu Kek





Güzel Bir Kek Daha...

Denizimle yaptığımız, tamamen kendi kafamıza göre takıldığımız uyduruk bir kek :))
Amaaaa çok beğenildi, süper olmuştu yani...

Çikolata Soslu Kek

Malzemeler;

-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı iri dövülmüş fındık
-1 çay kaşığı silme karbonat
-3 yemek kaşığı kakao
-2,5-3 su bardağı sade kekun
-1 pk. vanilya
-1 kutu krema (200 ml)
-120 gr kadar sütlü çikolata

Yapılışı;

-Öncelikle fırını 170 derecede ısıtalım
-Yumurtalar ile şekeri 3-4 dak. iyice köpük köpük olana kadar çırpalım
-Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım
-Kakao, un, vanilya ve karbonatı eleyerek ekleyelim
-Bundan sonra mikser yerine tahta kaşıkla karıştıralım
-Fazla karıştırmak da yok, kuru malzeme karıştımı fındığı ekleyelim
-Tabanı yağlı kağıt kaplı kelepçeli kalıba boşaltalım
-Keki çok kurutmadan, kürdanla kontrol ederek pişirelim
-Kek pişerken kremayı kaynatmadan ısıtalım ve ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştıra karıştıra çikolatayı eritelim
-Sosu buzdolabında soğutalım
-Kek piştikten sonra 5 dak. kadar dinlendirip üzerine yavaş yavaş sosunu dökelim
-Sosunu çekene kadar bekletip sonra kalıptan çıkarıp servis edelim.


3 Şubat 2015

Peynirli Poğaça


Sıcacık  Poğaçalar Çay Saatinin Vazgeçilmezlerden....

Kahvaltıda, çay saatinde sıcacık, kıyır kıyır poğaça ne de yakışır sofraya, evce hepimizin çok sevdiği bir lezzet, denediğim bir sürü tariften birini daha eklemek istedim çünkü 3-4 gün tazeliğini korudu ve benden tam not aldı...

Peynirli Poğaça

Malzemeler;

-200 gr tereyağ (yumuşak)
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 kahve fincanı süt
-1 çay kaşığı silme karbonat
-1'er çay kaşığı tuz ve şeker
-Aldığı kadar un
-Üzerine 1 yumurta sarısı
İç;
-Beyaz Peynir ve maydanoz (kıymalı veya farklı bir iç de kullanabilirsiniz)


Yapılışı;

-Hamur malzemelerini bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
-Avuç içimizde küçük yuvarlak hamurlar açıp iç harcımızdan koyalım
-Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını açılmaması için iyice bastıralım
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve yumurta sarısını sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.

1 Şubat 2015

Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlsı,,,

Şerbetli tatlılara çok meraklı olmasam da (Şekerpare hariç :)) ) bu tatlıyı denemenizi tavsiye ediyorum, ev halkı tarafından beğenildiğini söylemeliyim, iç harcı tatlıya farklı bir lezzet veriyor, afiyetle..

Malzemeler;

-1 pk. tereyağ (margarin de olur)
-3 yumurta sarısı
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar un
-Ayrıca üzeri için bir yumurta sarısı
-1 pk. kabartma tozu
İç Harç;
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Şerbet;
-3 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-1/4 limon suyu

Yapılışı;

-Önce şerbeti ocağa koyup kaynatalım, indirmeden önce limonu sıkıp altını kapatalım
-Eritilip soğutulmuş yağın içine yumurta sarısı ve tuzu ekleyip elimizle bir karıştıralım
-Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
-Diğer tarafta iç harç malzemelerini karıştırıp hazırlayalım
-Avuç içinde açtığımız ceviz büyüklüğündeki hamurun arasına iç harçtan koyup kapatalım
-Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Fırından çıkıp ılınınca üzerine ılık şerbeti döküp bir gece bekletelim (şerbeti daha iyi çekiyor)
-Süsleyip servis edelim