Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,
Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...
Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler;
- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya
Yapılışı;
-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim, arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis edelim afiyetle.
Selam öncelikle şunu diyeyim siteniz harika tarifleriniz mükemmel.Bu tarifide deneyeceyim harika olucağına eminim.Teşekkürler
YanıtlaSilDeneyeceğim güzel görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil