28 Aralık 2014

Karalahana Çorbası ve Mısır Ekmeği


Sağlıklı ve Lezzetli Bir Çorba,

Karadeniz bölgesi dışında pek itibar görmez karalahana, oysa hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir sebzedir kendileri, lif oranı yüksek, C ve E vitaminleri bakımından zengin, demir, kükürt, bakır... ne ararsan var, kanser düşmanı, göz ve kemikler için çok faydalı, say say bitmez, eee daha ne olsun, pişirip lezzetine de bir bakarsanız eminim vazgeçemeyeceksiniz :))
Bu çorbanın yanına bir de mısır ekmeği eşlik ederse işte o zaman tamamdır.         

 Karalahana Çorbası

Malzemeler;

-1 bağ karalahana
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça,
-2 yemek kaşığı mısır unu
-1 su bardağı haşlanmış kuru barbunya veya taze barbunya
-2/3 bardak haşlanmış mısır
-Tuz, karabiber, pul biber (veya acı sivri biber)
-Tereyağ, zeytinyağ
-5-6 bardak sıcak su veya et suyu

Yapılışı;

-Lahanaları yıkayıp kaynayan suda 15 dak. kadar haşlayıp süzelim
-Biraz sularını sıkıp bıçakla ufak parçalar halinde doğrayalım
-Tereyağ ve zeytinyağ karışımını tencereye alalım
-Küp doğranmış soğan sarımsağı ekleyip biraz çevirelim
-Mısır ununu ekleyip un kokusu gidene kadar karıştıralım
-Salçayı ve baharatları koyup karıştırmaya devam edelim
-Sıcak suyu ekleyip lahana, mısır ve barbunyayı katıp ara ara karıştırarak 30 dak. kadar kısık ateşte pişirelim.

Mısır Ekmeği (Lokma Dergisinden)

Malzemeler;

-3 su bardağı mısır unu (karadenizden gelmesi daha farklı oluyor)
-1/2 su bardağı beyaz un
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-3/4 su bardağı zeytinyağ
-1/2 su bardağı kaynar su
-1/2 su bardağı oda sıcaklığında su
-1 pk. kabartma tozu

Yapılışı;

-Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım
-Sonra sıvı malzemeleri ekleyip bulamaç gibi bir hamur elde edelim
-Yağlı kağıt serili 20 cm. kelepçeli kalıp tam denk geliyor, içine hamuru yayalım
-180 derecede ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar 40-45 dak. pişirelim
-Ilık servis ederseniz süper oluyor.

12 Aralık 2014

Tavuk Dürüm


 Ev Yapımı Tavuk Dürüm,

Dışarıda yemek yemek bizim pek yapmadığımız birşey, dışarıda yemiyorsak evde en alasından yapıp yemek lazım, hem pratik hem de lezzetli, istediğiniz şekilde zenginleştirip deneyebilirsiniz, afiyetle...

Tavuk Dürüm

Malzemeler;

 -750 gr kadar kuşbaşı tavuk kalça
-1/2 demet taze soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet sarı veya kırmızı kapya biber
-Sıvıyağ, tuz
-Karabiber, kırmızı toz biber, kekik
-lavaş, yeşillikler, arzuya göre kırmızı soğan


Yapılışı;

-Tavukları yapışmaz tencereye koyup biraz harlı bir ateşte kapağını kapatmadan suyunu salıp çekene kadar çevirelim
-Üzerine sıvıyağ koyup doğranmış taze soğan ve sarımsağı, incecik doğranmış biberleri ekleyelm ve karıştıralım
-Biber ve soğanlar da çok rengini kaybetmeden baharatlarını ekleyip altını kapatalım
-Lavaşı yayıp tavuklarla beraber istediğimiz şekilde yeşillik ve soğan ekleyip rulo yapalım